Integrerad Kamin för det Nordiska Klimatet

Nordiska Tunnan har tagit vedeldning konceptet till nya höjder med vår unika integrerade kamin. Inspirerad av skandinavisk tradition och design, har vi skapat en badtunna som kombinerar det bästa av det gamla med det bästa av det nya.

Effektiv förbränning

Vår kamin är noggrant konstruerad för att maximera förbrännings effektiviteten och minimera utsläppen. Den är gjord av AISI 316 rostfritt stål med molybden, vilket gör den mer resistent mot korrosion än AISI 304. Den vedeldade badtunnan kan därför användas både med klor och med naturliga mängder salt från havsvatten. Kaminens utformning utnyttjar också värmen från röken för snabbare uppvärmning av vattnet.

Komfort året runt

Vårt smarta system motverkar att vattnet fryser under vintern med hjälp av den inkluderade frostvakten. Den ansluts enkelt till ett vanligt eluttag och låter dig justera temperaturen via en termostat. Denna lösning förhindrar vattnet från att frysa och ser till att badvattnet hålls varmt och bekvämt när du önskar.

Samma vatten flera bad

Med vårt reningsverk behöver du inte byta vatten efter varje bad. Det gör badandet enklare, och samma vatten kan användas i 7-8 veckor. Tillsammans med frostvakten och vår effektiva kamin har du en komplett tunna som möjliggör spontana bad året runt.

Uppvärmning

Hur lång tid tar det att värma upp min badtunna?

Uppvärmningstiden varierar beroende på säsong och olika omständigheter såsom lufttemperatur och vindförhållanden. Men den mest avgörande faktorn är den initiala vattentemperaturen före uppvärmning. På sommaren tar det ungefär 2 timmar att värma badtunnan från 6 °C till 39 °C, medan det under de kallaste månaderna på året kan ta upp till 3 timmar.

För att påskynda uppvärmningsprocessen under vintern och behålla värmen i badet efter användning erbjuder vi ett isolerat lock som tillbehör. Detta lock kan öka uppvärmningshastigheten med upp till 30 % under kalla förhållanden och säkerställer att badet håller värmen längre för en snabbare uppvärmning nästa dag.

Aktivera även vår frostvakt för att ytterligare förkorta uppvärmningstiden och skydda reningssystemet från isbildning under vintern.

Hur mycket ved behöver jag för att värma upp min badtunna?

Det exakta antalet kilogram ved som behövs för att nå önskad badtemperatur kan variera beroende på flera faktorer, såsom typ av ved, årstid, utomhustemperatur och vindförhållanden.

Generellt behöver vår badtunna med direktverkande kamin cirka 15 kg ved för att nå badtemperatur.

Vilken typ av ved rekommenderar vi?

För optimal uppvärmning av din Nordiska Tunna rekommenderar vi att du väljer ved med låg fukthalt och hög densitet. Björkved är särskilt lämplig för att uppnå bästa resultat. Det är viktigt att veden är så torr som möjligt för att säkerställa effektiv uppvärmning.

För att maximera träffytan för elden och uppnå snabbare uppvärmning bör varje vedträ klyvas i mindre bitar. Detta hjälper till att öka brännbarheten och därmed förkorta tiden det tar att värma upp badet.

Hur rengör jag badtunnan efter användning?

För att rengöra din Nordiska Tunnas och vedkamin efter användning rekommenderar vi regelbunden rengöring. Det är bäst att rengöra badet direkt efter att du har tömt det på vatten för att förhindra att smuts torkar fast. Skölj först av eventuell smuts i karet med en vattenslang. Använd sedan en svamp och ett milt rengöringsmedel utan slipmedel, exempelvis ett som används för badrum, för att effektivt ta bort kvarvarande smuts. Avsluta genom att skölja hela karet med vattenslangen.